Rondtouren op het zuidereiland
We hebben af en toe al wel wat foto's geplaatst van het zuidereiland alleen het verhaal ontbrak nog...Om het plaatje compleet te maken, doen we nu verslag van onze ervaringen op het mooie zuidereiland.
Op 14 januari zijn we om 8.30 met de boot op de ferry over gevaren naar het zuidereiland. Dit was een vroegertje. We moesten namelijk een uur van te voren inchecken. En de dag ervoor hadden we een kleine inschattingsfout gemaakt. We waren er vanuit gegaan dat we in 3 uur wel van Taupo naar Wellington konden rijden. Toen we dit vertelden tegen Bobby (de man op de foto die we de professor noemen) zei hij dat het minstens 5 uur rijden was naar Wellington. Onze reis van Taupo naar Wellington startte pas om 19.00 s avonds. We wisten dat we door moesten rijden, omdat het anders nachtwerk zou worden. Dit deden we dan ook...met als gevolg dat we van de weg gehaald werden door de politie. We reden 120km per uur ipv de 100km die toegestaan was. Gelukkig werkte het in ons voordeel dat we ons onschuldige naïeve gezichtjes konden opzetten. Hij gaf ons voor deze keer alleen een waarschuwing en geen bekeuring. Om 01.00 kwamen we aan in Wellington. We konden ongeveer 5 uurtjes slapen voordat we er weer uit moesten om de ferry te halen.
Met de ferry zijn we van Wellington naar Picton gevaren. Vanaf Picton zijn we met de auto naar het Abel Tasman National Park gereden. Helaas hebben we niet heel van het park gezien, want het was enorm slecht weer die dag. Na het Abel Tasman Park zijn we door gereden langs de westkust naar Franz Joseph. Dit was een kleine 7 uur rijden. Bij Franz Joseph hebben we de volgende dag de gletsjer beklommen in het heerlijk zonnetje. We kregen bergschoenen en soort schaatsijzers waarmee we goed in het ijs konden lopen.
Na Franz Joseph zijn we door gereden naar het o zo leuke Queenstown. Een heel leuk plaatsje aan een mooi meer. We hadden een hostel geboekt dat iets uit het centrum lag met een mooi uitzicht op het meer. Echter toen we daar aankwamen bleek de eigenaar een irritante, bemoeizuchtige oude vent te zijn. Tja daar hadden we natuurlijk geen zin. We zijn op vakantie en dan hebben we geen zin in dat soort mensen. We probeerden uit te leggen dat we liever ergens anders gingen slapen...echter het bleek dat deze man dit al veel vaker mee maakte en hij sputterde dan ook hard tegen. Uiteindelijk ging het hem natuurlijk om het geld dat hij zou mislopen..dus nadat we hem 50 dollar in zijn handen hadden gedrukt zijn we snel op zoek gegaan naar een ander hostel. We hebben 1 nachtje in de Black Sheep geslapen en de nachten erna in Bungi Backpackers. Toen we bij Bungi aankwamen liepen we 2 Nederlanders (Frank en Klaas Jan) tegen het lijf die wel al eerder hadden gezien bij Franz Joseph. Met hen hebben we lekker geluncht en gechilled in het park, want het was die dag heerlijk weer. S'avonds hebben we een lekkere pasta met hen gegeten en het spel 'the ring of fire' gespeeld. Ons favoriete drankspelletje. Vervolgens hebben de World Bar in Queenstown onveilig gemaakt. Het was een geweldige avond omdat we allerlei bekenden tegen kwamen. De Australiërs die we hadden ontmoet op het noordereiland waren er. Ook kwamen we Ankie tegen. Ankie is een meisje uit België dat we steeds tegenkomen in Australië en Nieuw Zeeland. En ook Tim en Thomas waren. De 2 jongens waarmee we eerste kerstdag gevierd hebben in Sydney.
De volgende morgen zijn we richting Milford Sound vertrokken. Een mooi Fiordenlandschap waar het altijd regent. We zijn die dag eerst naar het plaatsje Te Anau gereden. Daarvandaan was het nog een kleine 200 km rijden naar Milford Sound. De volgende morgen zijn we vroeg vertrokken om de boot van 11.00 te halen in Milford Sound. Helaas zat het verkeer niet mee....(lang leve de langzame campers, de vakantiegangers die met 60km p/uur een pass op rijden en de wegwerkers)...waardoor we de boot miste. Gelukkig was er geen man over boord en konden we met de boot van 12.30 mee. Ondanks dat het koud was, enorm waaide en regende, was de boottocht geweldig. Het was een fantastisch landschap. Er zwommen zeehonden en we hadden een kapitein met een goed gevoel voor humor.
Na de boottocht zijn we terug gereden naar Te Anau. Tijdens de weg terug zijn we nog een aantal keer gestopt bij adembenemende plekjes. Zoals Lake Gunn en the Mirror Lakes. S'avonds zijn we moe maar voldaan in slaap gevallen.
De dag erna zijn we terug gereden naar Queenstown. We wilden nog een keer een poging doen om te gaan skydiven. Het weer was veelbelovend toen we erheen reden. Het was zonnig en er waren amper wolkjes aan de lucht. En we hadden geluk om 15.30 waren er nog 2 plekjes vrij. Maar toen we ons om 15.15 moesten melden, voelden we de bui (letterlijk) al hangen. De lucht betrok opeens heel snel en de eerste regendruppels kwamen al naar beneden. En inderdaad het was een 'no go'. We mochten de lucht niet in. Probeer het morgen nog een keer werd er gezegd. Helaas was het de volgende dag niet veel beter weer. Het werd tot 3 keer toe afgelast. Geen skydive voor ons dus...om onszelf te troosten zijn toen maar even gaan shoppen.
Daarna zijn we door gereden naar Otagu. Dit ligt vlakbij Dunedin aan de oostkust van het zuidereiland. Een mooi plaatsje aan grote baai. Helaas troffen we het hier niet met het weer...het was enorm koud. Alle truien en jassen moesten er aan te pas komen en we hebben zelfs de kachel nog aan gezet.
Inmiddels was het zaterdag en die dag hebben we heel de dag in de auto gespendeerd. We hadden afgesproken om Klaas Jan en Frank s'avonds te ontmoeten in Blenheim. We hebben met hun ons favoriete spelletje gedaan en het werd een bonte avond. De volgende ochtend (op zondag jawel) zijn we aangeschoven bij een een winery (een hele dag wijntjes proeven) in de Marlborough streek. Nu is een wijntje in de zon lekker, maar om 11 uur sochtends wel wat vroeg. Helaas kregen we er geen hapjes bij en zo steeg de wijn als snel naar ons hoofd. Bij de eerste wijnproeverij hadden we al 13 (!) verschillende wijntjes achter de kiezen. Waar we eerst nog vrolijk alles opdronken en iets te enthousiast van start gingen, lagen we om 15.00 uur er redelijk af. Tot groot vermaak van onze medeproevers. Zij begonnen alleen pas om 13.00uur. De valsspelers ;). De dag werd afgesloten met een bezoek aan de chocolate factory. Aangezien we alle andere wijntjes na 15.00 uur netjes hadden afgeslagen, hadden we wel weer zin in chocola!
Gisteren zijn we naar Kaikoura gereden voor onze lang verwachte whalewatch, maar dat was zo ontzettend duur dat we het verstek hebben laten gaan. Wel hebben we nog wat hulpeloze zeehondjes gezien bij de ‘seal colony' (waar Russen ook hebben geleerd dat je GEEN stenen naar zeehonden moet gooien als ze liggen te slapen want dan vallen ze je aan). 's Avonds lekker uit eten geweest (kreeft!).
Nu zijn we in een Frans dorp (met franse migranten) naast Christchurch en het heet op zn Maori's (natuurlijk) Akaroa. We treffen het helaas niet echt met het weer. Regen, veel wolken en tussen de 15-20 graden. Maar dat mag de pret niet drukken, wij vermaken ons nog steeds.
Onze laatste uurtjes zijn helaas wel aangebroken. Het wordt tijd om onze auto uit te pakken en onze tassen in te pakken voor het vertrek.
Hier is ons vluchtschema:
LONDON LHR ARRIVAL TIME: 1225
TERMINAL:4
Uw vlucht: Londen- Amsterdam
Vrijdag, januari 29, 2010
17:05 | Londen, Heathrow (LHR), GROOT BRITTANNIË | > | 19:25 | Amsterdam, Schiphol (AMS), NEDERLAND | KL1022(73J) |
Dan zien we jullie op schiphol! ;) (Wie wil ons ophalen?...;) )
Met een beetje mazzzel tref ik jullie nog op Schiphol, haha! Aangezien een goede vriendin van mij ook rond die tijd aankomt vanuit Londen en t vriendje van mn beste vriendin ook :p Drukke vlucht gok ik! Goede terugreis in ieder geval en ik zie jullie snel weer :-) xx
Mooi verhaal.......ik heb geen auto....maar wie weet sta ik er wel;)...spannend!
He Lin, jeetje wat is de tijd toch snel gegaan. Voor jullie ook? Jammer dat jullie weer terug gaan of blij om iedereen weer te zien?
Leuk dat ik weer bij ben met jullie reisverslag. Alvast een hele goede reis gewenst!! Tot 8 of 15 februari? xx Kirs
Ha Lin! Wat een leuke verhalen weer en mooie foto's! Ook grappig dat jullie steeds weer mensen ontmoeten en 'oude bekenden' tegenkomen! Jammer van het skydiven! Veel plezier nog de laatste dagen en een goede reis terug! Tot snel! X Mirjam
Hoi Lin,
Nou dat is snel voorbij gegaan .
Goede reis en tot snel.
Groet MARJA
Hey linnie,
wat hebben jullie het toch heerlijk gehad! Ik ben heel benieuwd naar al je verhalen! Schiphol ga ik dus ivm musical weekeind niet redden :( maar ik wens jullie een heeeeeeele goede reis en tot zondag! HOERA :D
DIkke kus!
Nou dames, het is voor jullie natuurlijk toch allemaal weer veel te snel voorbij. Voor mij betekent het, dat ik de geweldige foto's en zeer lezenswaardige reisbeschrijvingen moet gaan missen ;-(
Bedankt dat jullie ons op de hoogte hebben gehouden.
Ik wens jullie een soepele reis en veilige landingen. Tot ziens!