Fraser Island
Op 4, 5 en 6 december zijn we met 6 mensen (2 Duitse meisje, 1 Canadees, 1 Brit en Jeanne en ik) met onze eigen 4WDrive richting Fraser eiland vertrokken. Dit is een eiland wat ook wel het zandeiland wordt genoemd...alle wegen bestaan namelijk uit zand, een 4WDrive is dus een vereiste. Het idee is dat je 3 dagen zelf met je groep het eiland gaat verkennen en dat je zelf ook kookt, kampeert, navigeert en jawel lekker in de duinen kampeert waar niks is...geen water, geen douche en geen wc's. Dat laatste was niet helemaal aan mij besteed geloof ik, aangezien je dus de duinen of de bosjes in moet...en gat van een halve meter diep moet graven...wat je weer moet dichtgooien na je plasje, omdat anders de beesten er op af komen...En dit allemaal in het donker, zodat je lekker niet weet, waar de slangen, de dingo's en alle andere beesten zich verstoppen...maar goed het feit dat ik dit nog kan typen, betekent dat ik het heb gered, I am still a live! Expeditie Robinson is geslaagd! Gelukkig vergeet je deze bijzaak snel als je al het moois ziet op Fraser Island...Lake Mckenzie was wel het ultieme toppunt (zie de foto's met het ultiem blauwe water). En bovendien was het een leuke ervaring om met een groep mensen die je niet kent rond te cruisen op een eiland 3 dagen en 2 nachten...en met hen sinterklaasliedjes te zingen rond het kampvuur omdat het 5 december is. Vooral de derde en laatste dag voel je je optimaal. Lekker wakker worden om 05.00 ‘s morgens omdat je je tent wordt uitgebrand, even een lekker ochtendplasje doen in de duinen en vervolgens ongedoucht lekker verder scheuren in de 4WDrive om een wandeling van 2,5 kilometer te maken. Ultiem vakantiegenot! Maar goed alle gekheid daar gelaten, zoals Ursul de Geer zou zeggen: Het is hier fantastisch!
Hi Linda, eindelijk heb ik je site via Nadieh en kan ik reageren. Geweldig, alles wat je ziet en meemaakt!
Fraser island zal je zeker bijblijven, denk ik.Wij krijgen hier nu veel stuifsneeuw in onze neus, maar ik denk jullie daar evenveel stuifzand. Hollands vraagje: is het land duur? Nog heel veel plezier en zomerse activiteiten!! Groetjes aan tim en Peter als zij nog bij je zijn!!Bye, Frank