lindanieuwenhuizen.reismee.nl

Het heen en weer aan de East Coast...

Gelukkig zeggen foto's al heel veel...maar toch nog even een kort verslag voor de thuisblijvers.

Na ons vertrek uit Cairns zijn we via de Tablelands doorgereden naar het zuiden. Na een korte noodgedwongen slaapstop in de middle of nowhere (Yungaburra, kwamen we aan in Townsville, een stadje dat niet zo veel voorstelt, maar wat de opstapplaats is voor de Ferry naar Magnetic Island. Op Magnetic Island was ons plechtig beloofd dat we koala's in het wild zouden zien, maar helaas was dit niet het geval. In plaats daarvan hebben we wel veel dronken schoolies in het wild gezien (zijn 18-jarigen die hun middelbare schooldiploma hebben gehaald en helemaal los gaan om dit te vieren). Ook hebben we rond gereden in het oudste barrel wat er maar bestaat...een auto waarin je met 2 handen moest schakelen wilde je er beweging in krijgen en je moest met 2 voeten remmen wilde je er voor zorgen dat ie zou stoppen, maar goed het reed en daar ging het om.

Na Townsville zou onze volgende stop Airlie Beach zijn. Wij zijn echter eerst door gereden naar Mackay, omdat we daar onze auto om moesten ruilen..toen we namelijk in Cairns onze auto gingen ophalen, die we een maand zouden gaan huren om er mee naar Sydney te rijden, bleek dit een grote,luxe en vooral snelle auto te zijn, namelijk: een Daihatsu Koekblik. We willen natuurlijk wel een beetje in stijl reizen..en we waren gehecht aan onze Ford Focus, dus in Mackay hebben we het koekblik ingeruild voor onze classy car. Na een korte stop in Mackay terug gereden naar Airlie Beach en vanaf daar zijn we op de zeilboot (de S.V. Whitehaven, voor de insiders onder ons ;)) gestapt voor een 3-daagse zeiltoer richting The Whitsundays....en dat was mooi, adembenemend! Witte stranden, doorzichtige blauwe wateren en een strakblauwe lucht! En uiteraard hebben we weer de nodige lol op de boot gehad met de groep van 27 mensen...er waren Canadezen, Denen, Engelsen, Fransen en een verdwaalde Taiwanees.

Na een relaxte zeiltocht van 3 dagen, afgesloten van de buitenwereld en heerlijk tot rust gekomen te zijn, kwamen we terug in Airlie Beach. Tot onze verbazing zagen we dat we 20 keer gebeld waren door het autoverhuurbedrijf...we willen geen namen noemen, maar we bedoelen Thrifthy...de auto die we opgehaald hadden in Mackay bleek niet geregistreerd te zijn..kortom we reden met een onverzekerde auto rond en of we hem zo snel mogelijk terug konden brengen in Mackay. Ach ja we hebben toch niet veel beters te doen, dan heen en weer te rijden om auto's om te ruilen, haha!

Anyway de dag erna zijn we dus weer naar Mackay gereden om de auto om te ruilen en vervolgens onze tocht te vervolgen naar Hervey Bay om daarvandaan een 3 daagse 4WD-selfdrive-tour te doen naar Fraser Island. Dat was geweldig! Wordt vervolgd....

Johan

Hoi,
Geweldig, hoe je weer beschrijft wat jullie zien en doen!
Ik probeer het een beetje te volgen waar jullie allemaal uithangen met hulp van Google Earth en ik kan me voorstellen dat jullie wel zónder dat heen-en-weer-gedoe kunnen.
Veel plezier verder.

Timo

Dames!

Volgens mij gaat het daar wel goed!

Puntje van kritiek is dat ik de houserok nog niet terug heb zien komen, maar daar kan aan gewerkt worden

Kus

KC

Ik heb totaal geen verstand van auto's, is een daihatsu echt zo slecht dan??

Willeke

Hi Lin,

Mijn topografische kennis van Australie laat me nogal eens in de steek, maar ik heb het idee dat je aardig dicht bij mijn sis in de buurt bent! Zij werkt op een paardenranch in Biddaddaba, Queensland. Mocht je daar inderdaad dichtbij zijn, ga even langs :-)!
Heb je kaartje trouwens gehad, lief! Hier gaat alles ok, ga bijna op vakantie naar Sardinie, Kerst & Oud&Nieuw met Nicola's familie vieren. Verder ga ik in mrt verhuizen...jeeeee!! Blijf wel in Utrecht....vertel je alles nog wel.

Liefs!

Marja ( RET )

Hoi Linda,
De foto's zeggen inderdaad al heel veel, maar toch zijn jullie verhalen, vol met belevenissen en ervaringen nog leuker en levendiger!
Ik hoef niet te vragen of je het naar je zin hebt......onvergetelijk, dit kan niemand je meer afnemen!
De winter is hier begonnen...... wie weet een witte Kerst. Toch zou ik daar niet voor terugkomen hoor, als ik jullie was........
Meiden, nog heel veel plezier samen !

Marja