Adelaide, Cairns en Cape Tribulation
Om maar even met de deur in huis te vallen: internet is hier vrij langzaam en duur... Foto's uploaden gaat heeel traag en we zitten talloze uren s'avonds onze gezellige kiekjes te bekijken die we graag met jullie willen delen. Het kan dus voorkomen dat er eerst een foto opstaat en we daarna geen tijd meer hebben om verhalen etc te schrijven. Dat was wel iets wat we hier niet hadden verwacht in Australië! Ondanks dat de equipment goed is...namelijk een hele fijne mini-laptop die ik heb mee genomen zitten Jean en ik hier soms tenenkrommend te schrijven ;)
Maarrr... verder is het hier fantastisch! We zijn inmiddels al in Cairns aangekomen (in het noorden) maar zijn eerst nog bij familie van Jeanne langs geweest in Adelaide. We kwamen s'avonds laat aan bij de achtertante van Jeanne, zij heet Plony. Ze woont samen met Jack (8 jaar) in een echt Australisch huisje, wat inhoudt, goeie arco en de gordijnen altijd dicht (ze houden hier van privacy). Een hartstikke gezellige tante waar we mochten blijven logeren en wat bleek dat de avond erop een gezellig bbq was georganiseerd met de hele familie, omdat men ons graag wilde ontmoeten. De bbq was bij Mary (een zus van Plony) Het was een warm welkom...het was die dag namelijk zo'n 39graden...we hebben lekker gezwommen in hun zwembad en s‘avonds heerlijk gegeten! We mochten ook nog blijven slapen...wat natuurlijk allemaal erg gunstig was voor ons budget...en de volgende ochtend vlogen we richting Cairns.
Van het o zo droge en warme klimaat in Adelaide kwamen we nu in het o zo vochtige, tropische klimaat van Cairns terecht. We kregen die dag behoorlijk wat tropische regenbuien over ons heen...dat was wel even wennen. Een leuke verrassing was dat Tim mij op kwam halen bij het vliegveld..Was toch wel weer even fijn om elkaar te zien!
De dag erna hebben Jean en ik een auto gehuurd om naar het tropisch regenwoud (Cape Tribulation) te gaan rijden. Daarbij zouden we langs wat leuke spots en plaatjes komen en uiteindelijk hadden we gezien dat we konden jungle surfen...dit houdt in dat je gaat abseilen van en tussen bomen in het regenwoud...(de foto's volgen nog, twee aardige Duitse dames hebben foto's gemaakt en hebben plechtig beloofd om deze nog te mailen).
Helaas zijn niet alle stranden hier even mooi, in Cairns zelf ligt er alleen maar modder en dan nog mag je hier niet zwemmen, vanwege haaien, kwallen en krokodillen. Voor ons Nederlanders even wennen, want wij hoeven niet echt ergens voor uit te kijken. De stranden richting het regenwoud waren al mooier, maar helaas reden wij door de stromende regen en hoosbuien naar het hoogste gelegen verharde weg in het regenwoud; Cape Tribulation. Daar hebben wij een nacht in een hostel geslapen en was wel heel bijzonder. Alleen de hoosbuien werden op een gegeven moment wat deprimerend. Maar goed dit heeft meteen een nieuwe hobby opgeleverd, namelijk: scrabblen. Maar goed, het junglesurfen maakte alles weer goed!
Na het junglesurfavontuur hebben we onze terugreis naar Cairns ingezet en hebben we overnacht in Port Douglas....Tenminste de nacht was lang en de ochtend was vroeg, want we zijn een avondje gaan stappen...het stappen is wel wat anders dan in Nederland...weinig goede muziek en veel dronken ozzie's. Maar goed, zet Jean en mij ergens neer en we vermaken ons wel weer.
Terug in Cairns hebben we de auto ingeruild voor een tweedaagse boottocht naar het Great Barrier Reef (bedankt P-beheer voor de mooie powerpoint presentatie, zo wist ik wat ik kon verwachten) om met z'n vieren te duiken (en voor Jeanne te snorkelen). Gelukkig geen enge haaien, etc. maar een mooi reef met bijzondere visjes, kreeften, zeesterren, kleine haaien en we hebben een hele grote seaturtle gezien. Helaas voor Jeanne werd ze geveld door een keelontsteking (waarschijnlijk door alle airco en het duiken) en zijn we bij terugkomst in Cairns naar de dokter gegaan voor een antibioticakuurtje.
Samen met Peter en Tim heb ik gisteren nog het nachtleven in Cairns verkend, waar Tim ook nog even wat plaatjes gedraaid heeft. Ook hebben we al mogen genieten van een heerlijke Kangaroo-steak die we zelf gebraden hebben op de bbq bij het hostel.
Gelukkig gaat het nu alweer wat beter met Jean en gaan we morgen met de auto richting het zuiden rijden om daar nog wat mooie plekken te bezichtigen...
Succes met de winter daar, ik zit hier heerlijk s'avonds om 22:10 in mijn zomerjurkje dit verhaal te schrijven.
Ciao!
Hey Lin,
Ik zit hier heel de dag achter mijn computer in een dikke trui te studeren. Dus je maakt me wel jaloers, ik wil ook wel een paar van die zonnestralen!!!
Kus
Wow!! wat een leuke verhalen allemaal! NICE!!
Ik ben jaloers!! Zou zo et vliegtuig in stappen als ik jullie verhalen lees :) Doe de groeten aan Jean en de mannen! x Lies (en Rutger natuurlijk)
Ahhh...vooral die laatste zin. Zit ik hier mijn verhaal te schrijven in mijn zomerjurkje!!! Hoe relaxed!!! het leven is heerlijk daar! Geniet ervan!!! Ben benieuwd naar de volgende verhalen en foto's
dikke kus vanuit Utrecht!
Nou Lin, dat klinkt allemaal fantastisch !! Behalve die keelontsteking van Jeanne dan.
Ik heb gisteren het fotoboek van Oma 90 jaar gemaakt.
In één keer goed.
Als ik je verhalen zo lees zou ik zo weer terug willen. Ik vond toen het hoogrtepunt het Great Barriere rif en Ayers Rock.
Wanneer gaan jullie naar Ayers Rock?
He lin,
Klinkt goed allemaal! Ik ga binnenkort wel even spieken hoe het met jullie huisje gaat als ik m'n regenjas ga halen! ;)
Veel plezier nog en beterschap aan Jeanne!
x
Super mooie verhalen....whaaaaaa!!!
Hi Skippy,
Leuke foto's en het brengt de zon een beetje richting Nederland.
Ben benieuwd naar de foto's van het Great Barriere Rif.
tot lees'
liefs
He lieve linnie,
Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben. Door de regenbuien waardeer je weer als het zonnetje tevoorschijn komt. Met je zomerjurkje zit het dus wel goed! Ben heel benieuwd naar de foto's van het jungle surfen. Echt heel gaaf lijkt me!
Hier gaat alles goed, we hebben nog een nieuwtje als je terug komt ;)
Dikke kus, Kirs
Goede verhalen dames! Ik herken veel van de regen in Cairns en Cape Trib, tot het niet mogen zwemmen in de zee en het prachtige duiken! Jullie zullen wel goed genieten! Veel plezier met z'n allen!
Ha Linda,
Indrukwekkende verhalen van jullie belevenissen !
Wat de foto's betreft (daar komt de bemoeizucht): ik weet niet of je een tig-megapixel camera gebruikt, maar de foto's op de site zijn "slechts" ca. 500x375px. Mogelijk kan je de foto's met bijv. Paint verkleinen tot dat formaat (negatief strekken). Uploaden van 60 Kb gaat veeeel sneller dan 10 Mb.
Succes,
Johan
ZO zeg pffff lekker in dat zomerjurkje!!!. Ik ben niet jaloers natuurlijk. Het zal je niet verbazen dat ik hier heel fijn in het donker, met trui in de sfeervolle kantoor omgeving zit en verlang..... naar surfen in het tropische bos waar je het over had. Wel zielig hoor die hoosbui, en die vreselijke stranden. Hier is het veel leuker!. Ik ga lekker naar het zwembad vrijdag geen krokodillen en enge slangen en haaien. Kom gewoon terug joh. Gezellig achter de pc een procesje schrijven. Of heb je ineens accuut altzheimer en weet je niets meer van Rotterdam Vasteland? nou geniet er maar van voor je het weet kom je mij weer tegen.
Hee Lin,
Nog net ff dat laatste zinnetje dat 't 'm helemaal doet he; in een zomerjurkje relaxt een beetje je mooie belevenissen uitschrijven. Maar echt supercool allemaal hoor, wat jullie daar beleven, ik ben jaloers. Maaar niet al te erg, nog ff en ik kan het ook beleven. Heeeel veel plezier nog en maak me blij met nog meer verhalen.
Kus
Hey Linda, in Thailand was het ook lekker warm (+/- 30), maar jij bofkont zit nog in het lekkere weer, terwijl ik mijn sjaaltje nog omheb.
Leuk dat jullie nog de famiilie van Jeanne nog mogen hebben ontmoeten, altijd leuk, toch? :D
He lieve Linnie,
Ik heb net op mn vrije vrijdagochtend je foto´s zitten bekijken. Wat een geweldige bounty stranden! En het uitzicht vanuit het vliegtuigje, fantastisch! Met de aandacht van mannen zit het ook wel snor zie ik :)
Gisteren is de Sint langs geweest bij P&O. Voor de familie liggen de gedichten klaar.
Genietse verder!
xx Kirsten
Linda wat een heerlijke verhalen en prachtige jaloersmakende fotoos. Hier kachel op acht en onstuimige regenbuien. Maar ook lekkere thee met pepernoten en chocola uit mn gevulde schoen.
En natuurlijk sinterklaasgedichtenstress (scrabble 3x woordwaarde). Geniet ervan! Gerrie
hoi Linda, wat een geweldige foto's en leuke verhalen. Vele herinneringen komen weer naar boven. Geniet er maar van en denk maar niet te vaak aan het koudekikkerlandje Nederland!
Hoi lief prinsesje,
Ik hoor af en toe van mama, en ook van Arda en Marja, hoe het met je gaat. Je zit wel 'n heel eind weg, hoor! Ik heb tegen mama gezegd, dat ze jou ook van mij maar eens een berichtje moest sturen, want ik weet natuurlijk niet hoe dat allemaal gaat met dat internet en zo. Ik ben tenslotte ook geen 80 meer, haha. Met mij gaat het op 't ogenblik best wel goed. Alweer 'n tijdje geen pijnaanval meer gehad, gelukkig....afkloppen! Doe je voorzichtig daar? Je moet wel weer heelhuids terugkomen, hoor! Nog twee maanden te gaan en dan hoop ik je weer te zien. Veel plezier nog daar en geniet er maar van.
Dikke kus van je oma
Doen jullie een beetje voorzichtig :-)