Melbourne en de Great Ocean Road
We zouden Jeanne en Linda niet zijn, als we in een korte tijd niet al veel zouden hebben gezien en gedaan. Na een lange maar comfortabele vlucht met tandenborstels, sokken, oordopjes, ijsjes, leuke films en goede service kwamen we aan op Melbourne International Airport op 2 november...althans dat dachten we. Onze jetlag brak ons direct op en we kwamen er achter dat we al op 3 november leefden...no worries...Gelukkig kwamen we s'avonds aan en konden we meteen in ons bedje duiken in Hotel Discovery op Franklin Street.
De volgende dag gingen we de stad verkennen met de City Circle, de gratis toeristentram (inclusief stinkende zwervers). Ook zijn we op de 55e verdieping van het Rialto geweest voor een fantastisch uitzicht. In de stad bleek een festival gaande met paardenraces. In Australië blijken ze daar helemaal gek van te zijn. Het is net zoals in films dat iedereen er helemaal opgedoft, met hoedjes, veertjes en jurkjes naar toe gaat. Wij wilden dit Event niet missen en besloten op donderdag 5 november naar Oaks Day te gaan. Deze dag staat bekend als ladies day en de dresscode was pink rose. Pink roses hadden we niet in onze backpack, we zijn toen in 2e hands zaakjes in de artistieke wijk Fitzroy accessoires gaan zoeken. Nadat deze missie geslaagd was, sloeg de jetlag om 15.00 toe. We gaven er niet aan toe en zijn we een kijkje wezen nemen in de wijk St Kilda. S'avonds zijn we lekker uit eten geweest in een klein gezellig Italiaans restaurantje..met de nodige drankjes op werd het een gezellige avond en mochten we de deur niet meer uit van Dino, onze ober. Na de nodige vervelende avances van zijn kant, hebben we hem vriendelijk bedankt en zijn we weggegaan.
De volgende morgen stonden we om 9.00 compleet dressed up klaar om naar de paardenraces in Flemington te gaan. Via het hostel konden we een transfer en een ontbijt krijgen..dit werd geen succes..het fenomeen van de paarse krokodil was aanwezig. We werden van het kastje naar de muur gestuurd..en dat voor $35 p.p. In dit geval wel worries, want hier werden we niet blij van! De Races waren geweldig, heel veel mensen, opgetut, verkleed en de zon brak voor het eerst ook door. We hebben de sfeer goed geproefd, geen geld gewed, maar we genoten! Na veel wikken en wegen hebben we bij terugkomst in het hostel ons beklag gedaan over de paarse krokodil-affaire. We hadden onze eerste zin nog niet uitgesproken of de manager gaf ons al het geld terug, want zij had ons al verwacht en bood haar excuses aan. Blij en opgelucht vielen we in slaap...
Vrijdag zijn we de stad verder gaan verkennen, lees: shoppen. Een vriend van Jeanne, Klaas, liep stage in Mebourne en ‘s middags hebben we hem en 2 vrienden van hem afgesproken in de Italiaanse straat, Lygon street. S'avonds zijn we het nachtleven in Melbourne gaan verkennen, maar dat viel voor ons een beetje tegen...slechte muziek en veel drank bleek het motto. Maar goed, we hebben ons prima vermaakt.
Zaterdag vertrokken we met onze huurauto richting de Great Ocean Road. Deze loopt langs de zuidkust van Victoria naar South West Australië. Het is een fantastische route langs de kust met de nodige bezienswaardigheden (zie foto's). Het links rijden was even wennen, gelukkig hadden we een stoere Ford...maar wel een automaat ;). Het is nu zondagavond en we slapen in Portland en zijn op weg naar Adelaide om daar familie van Jeanne te bezoeken. Dinsdag vliegen we naar Cairns en daar zal onze trip langs de oostkust beginnen...
Wij gaan lekker slapen, bedankt voor alle leuke berichtjes!
Liefs Lin&Jean
Hoi Lin & Jean,
Jullie hebben in een korte tijd inderdaad al veel gezien en beleefd. Klink (leest) allemaal leuk, avontuurlijk en gezellig.
Leuk om met jullie mee te reizen op de blog.
Blijf genieten.
liefs
Tanja
Hello ladies in pink, wat een leuke ( en minder leuke ) ervaringen al zo aan het begin van jullie avontuur: leuk om mee te genieten via jullie blog. Hopenlijk volgen er nog vele positieve verhalen. Rij voorzichtig en denk aan ons in het koude Nederland!
Lieve groetjes,
Marja
ps. Linda, heb je al genoten van onze boodschappen op het stikkie?
Hoi Lin,
Als ik dit zo lees, wordt ik er al moe van. Zo te lezen genieten jullie volop. Maar begrijp ik het nu goed, ga je eerst langs de kust toeren en daarna pas naar the outback?
Denk je nog aan je bijdrage voor oma d'r verjaardag?
Groet MARJA
Hi meiden,
Geniet er lekker van, maar dat lukt volgens mij wel ;)
Kus
G'Day,
Zo te lezen hebben jullie het goed voor elkaar!
Maar ... eh ... hoezo: foto's? Die ene foto op mijn telefoon vanuit Melbourne zag er goed uit. Nu de rest nog, toch?
Toodle-oo,
Johan
Wat een belevenissen alweer, heerlijk......trap de Ford niet te hard op z'n staart en tot horens !
Heey lin en Jean!
Wat een mooie verhalen! Ben al helemaal jaloers ;) Geniet ervan zo veel als je kan! Australie is top!
Dikke kus!
Nien
PS. Nieuwe ontwikkelingen in dokterland... ;) blijkbaar kunnen mensen het toch nog uitmaken ;)!!!
Dames klinkt geweldig!!
Liefs
Waar ook ter wereld, de italianen blijven het zelfde.
Jullie eerste foto's zijn nu al schitterend, wat zal de rest wel niet zijn.
Leuk om jullie reis zo te kunnen volgen,. Geniet er van en kijk uit voor vreemde mannen.....
Hi Lin,
Wilde je nog even bedanken voor je bon, heb 'm dit weekend gebruikt en het was heerlijk!!
Goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Ik heb tegen Frank en Sarah gezegd dat je hun nr hebt, dus je kunt gerust bellen.
Veel plezier daar en vooral veel blijven posten.
xx
P.S.
Ik moet de vorige krabbelaar maar eens aan Nicola voorstellen om het tegendeel te bewijzen ;-).
Haha, wel weer zo'n actie van jou om gelijk maar mee te doen in pink!! ;) - Balen van de jetlag, maar zal er intussen wel weer uit zijn. Mijn jetlag is ook al over, dus vandaar deze verlate reactie! :-)